Ovaj tjedan na LSPR-u obilježio je dvostrukom dozom Krešimir Dominić, partner u social media agenciji Ping Pong i direktora planiranja i razvoja u PR agenciji Abrakadabra. Njegovo predavanje u srijedu započelo je na prepad.  Be afraid, be very afraid  – riječi su kojima nas je Krešo uveo u svijet komunikacije na društvenim mrežama.

Zamislite da ste voditelj  komunikacija na društvenim mrežama. U toj priči ste vi princeza koja nadgleda svoju zemlju  cyberspace  čiji su najveći gradovi Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. A čega se princeza najviše boji?  Trolova.  Trolovi ruše sve lijepe kućice koje ste sagradili u tim istim gradovima i tjera van sve te divne podanike koji u njima žive. Ista je stvar i s internet trolovima. Oni narušavaju vašu komunikaciju sa stvarnim fanovima praveći nered bez ikakvog razloga. Srećom, Krešo nas je naučio kroz mini-simulacije kako se trolova otarasiti, ali uz pouku da je to ekvivalent  hrvanju u blatu  – pobijedili ste, ali ste i dalje blatnjavi od glave do pete.

Četvrtak je bio u znaku  event managementa. Krešo nas je kroz vrlo opušteno predavanje, razgovor i brojne primjere iz prakse stavio na pravi put da postanemo vrsni organizatori svih oblika događa(n)ja. Podrazumijeva se da sve svoje tajne nije otkrio, ali nam je zato otkrio da je  podrazumijevanje  najveća greška koju možemo napraviti u event managementu. Osim toga, saznali smo i da je Nokia propala (isključivo) zato što se nisu snašli kada je netom prije održavanja pressice za najavu novog mobitela Sanader objavio da daje ostavku. Ako to nije dovoljan razlog zašto je kvalitetan event management bitan, onda zaista ne znam što jest.

Tekst: Maja Živković, polaznica LSPRa