Master Class je projekt čiji je cilj ugostiti poznate, ali i manje poznate ljude iz svijeta politike, poduzetništva, sporta, kulture i struke koji će na predavanjima iznijeti bivšim i sadašnjim polaznicima LSPR-a svoje iskustvo s odnosima s javnošću.

Gošća prvog Master Classa održanog u četvrtak 26. veljače 2015. godine bila je Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade Republike Hrvatske u mandatu od srpnja 2009. do prosinca 2011. Ova diplomirana pravnica u svom se političkom i novinarskom radu susretala s odnosima s javnošću, no kako je i sama rekla: “U trenutcima kada mi je bilo najpotrebnije, za vrijeme dok sam bila premijerka, nisam imala PR službu, i tek kada je sve prošlo, shvatila sam da je to bio propust. Nisu mi toliko smetale stvari koje su bile negativne, već to što sve ono pozitivno što se dogodilo nije u medijima preneseno na pravi način, već su u fokusu bile neke sporedne stvari, poput torbe prilikom posjete Obami.”

Zoran Pucarić, moderator susreta

U opuštenoj atmosferi Jadranka Kosor dotaknula se i ostalih “gorućih” situacija iz svoje političke karijere među kojima su i presuda generalima, ostavka Sanadera, izbacivanje iz stranke, pregovori sa Slovenijom, odnosi s predsjednicima Republike Hrvatske i mnoge druge.

Polaznici prvog Master Class predavanja postavljali su pitanja o odnosima s kolegama te njezinim osjećajima u pojedinim situacijama, na koja je gošća rado odgovorila.

Dojmove nekoliko Alumni polaznika o prvom Master Classu i Jadranki Kosor prenosimo u nastavku:

“Alumni Master Class s gošćom Jadrankom Kosor ugodno me iznenadio. Gošća je bila iskrena i voljna dati odgovor na sva postavljena pitanja. Osim Jadranke Kosor, koja je za mene bila iznimno ugodno iznenađenje, odlična su bila i pitanja koja su postavljali polaznici LSPR-a. Sve u svemu jedno pozitivno iskustvo koje ću vrlo rado ponoviti.”

“Master Class u potpunosti me oduševio. Kao polaznici LSPR-a imali smo priliku slušati vrhunske stručnjake iz područja PR-a i, iskreno, nisam očekivala da će se naše obrazovanje nastaviti kada postanemo alumni. Jadranka Kosor bila je odlična. Osjećala sam se privilegirano čuti njezinu stranu priče. Normalno je da kao ljudi griješimo, a ona je prihvatila svoje pogreške i izvukla veliku lekciju. Njezino joj je iskustvo pokazalo nevjerojatnu važnost PR-a u političkom angažmanu i divno je što je to pokazala pred nama. Voljela bih da njezino predavanje dođe do šire publike.

Jako se veselim sljedećem Master Classu, daljnjem usavršavanju u području PR-a i nastavku druženja s dragim PR kolegama.”

“Smatram da je program Master Class vrlo poučno i vrijedno iskustvo jer nudi mogućnost izravne i otvorene komunikacije sa značajnim osobama iz hrvatskog javnog života, a to je nezaobilazno u školovanju vrhunskih PR stručnjaka. Zahvaljujući dobroj organizaciji Master Classa i našem moderatoru, nijedno od brojnih pitanja naših znatiželjnih gostiju nije ostalo neodgovoreno. Prisjetila se tako gđa Kosor vremena kada je bila ministrica, složenih okolnosti u kojima je postala premijerka, paralelnih struktura u vrhu tadašnjeg HDZ-a, a dotaknula se i svog odnosa s bivšim premijerom, g. Ivom Sanaderom. Osim političkih tema, šarmantna političarka prisjetila se i zanimljivih anegdota sa stranim državnicima, Obamom i Pahorom, što mi je bilo posebno zanimljivo čuti. Sigurno ću ponovno prisustvovati Master Classu.”