U ovoj seriji objava na blogu imat ćete priliku upoznati naše predavače na LSPR Diploma programu: Odnosi s javnošću i upravljanje reputacijom. Nakon intervjua s našom predavačicom Vlatkom Škorić, koja u Londonskoj školi za odnose s javnošću predaje modul Etika i mediji, nastavljamo s Drenislavom Žekićem, koji predaje uvodni modul Uvod u odnose s javnošću: Kako učiti od majstora.

 

 

1. Kako bi vas naši polaznici što bolje upoznali, recite nam što radite?

Osnivač sam i prokurist tvrtke za komunikacijski menadžment Preclarus komunikacije d.o.o. u Zagrebu. S timom suradnika vodim komunikacijske i marketinške projekte za klijente u Hrvatskoj i inozemstvu te se bavim lobiranjem i poslovnim savjetovanjem menadžera i kompanija. Član sam Upravnog vijeća i predavač prve Visoke škole za komunikacijski menadžment u Hrvatskoj i regiji – Edward Bernays. Više od 18 godina bio sam televizijski novinar i urednik na Hrvatskoj televiziji, bio sam dio menadžmenta RTL televizije, Podravke d.d, Digitel komunikacija… Bio sam predsjednik UO Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), predavač odnosa s javnošću na Visokoj školi Agora u Zagrebu, Visokoj novinarskoj školi u Zagrebu …

2. Modul koji predajete u Londonskoj školi za odnose s javnošću zove se „O, majstore moj! Učiti od majstora“.  Što će polaznici naučiti na ovome modulu?

Uvodno predavanje upoznat će polaznike sa svim aspektima odnosa s javnošću o kojima će učiti tijekom pohađanja LSPR-a. Slike i priče najupečatljiviji su komunikacijski alati, a s polaznicima ću podijeliti svoja višegodišnja praktična iskustva iz odnosa s javnošću, potaknuti ih na promišljanje o vlastitim kreativnim sposobnostima, ohrabriti na traženje vlastitih rješenja za situacije u kojima će se u budućnosti nalaziti. Moje slike, priče i rješenja ne nalaze se ni u jednoj knjizi. Osim u uvodnom predavanju na LSPR-u!

3. Koji biste savjet dali mladima koji tek kreću u izazove odnosa s javnošću?

Odnosi s javnošću su, uz poslove vezane uz IT industriju, najbrže rastuća profesija i u svijetu i kod nas. Izazovni su, ali i zahtjevni. Pružaju velike mogućnosti profesionalne i osobne afirmacije, dobro pozicioniranje u poslovnoj hijerarhiji, ali traže stalno učenje. Rijetko koja profesija može otvoriti široke poslovne horizonte kao odnosi s javnošću i zato je namijenjena onima koji vole stalne izazove.

4. Koju biste knjigu preporučili iz područja odnosa s javnošću i komunikacija?

HUOJ je izdao do sada 12 knjiga na hrvatskom jeziku iz područja odnosa s javnošću. Veliki ih je broj i na engleskom. Sve ih valja pročitati (i čitati kad god možete opet). Za PR praktičare najvažnije je da savršeno barataju svojim materinjim jezikom i zato, uz stručnu literaturu, preporučujem da se pronalazi vremena za čitanje lijepe književnosti (beletristike) na hrvatskom jeziku. Jezik, u govoru i pismu, najsnažnije je oružje u rukama uspješnih praktičara.

5. Čime se bavite u slobodno vrijeme?

Slobodno vrijeme provodim s dobrom knjigom, s teniskim reketom, s obitelji i prijateljima ili na putovanjima u zemljama i gradovima koji mi se čine da bi mogli biti zanimljivi.