Vjerojatno ste i prije čuli izraz da je komunikacija pola uspjeha. Iskreno vam mogu reći da to nije istina. Nakon odslušanog programa Razvijanja komunikacijskih vještina na LSPR-u mogu slobodno reći da je pravilna komunikacija i više od polovice uspjeha.

Dakako da to ne znači da je važna samo ”priča” jer komunikacijske vještine presudne su za osobni i poslovni razvoj. Potvrda toga stigla je i u Londonskoj školi za odnose s javnošću.

marioglasnovic2

Nakon certificiranog programa Marketinga i komunikacije na društvenim mrežama kojega sam završio na jesen, odlučio sam upisati i program Razvijanja komunikacijskih vještina na LSPR-u. Potvrdilo se da je to bilo još jedno sjajno iskustvo i nova stepenica u mojoj karijeri.

Gotovo dva mjeseca edukacije, učenja i dobre zabave preporuka su svima koji žele unaprijediti sebe i svoje komunikacijske vještine. Travanj i svibanj u Londonskoj školi za odnose s javnošću bili su vrlo zanimljivi i nezaboravni. Kroz ta dva mjeseca svaki vikend bio je prepun korisnih predavanja vrhunskih predavača koji su na konkretnim primjerima iz prakse prenosili znanje, iskustvo i ukazivali nam na nedostatke koje svi imamo u komunikaciji.

Svaki predavač maksimalno se potrudio prenijeti dio svoga znanja, a koliko je u tome uspio najbolje govore pozitivni dojmovi polaznika. Brojne radionice, TV treninzi, govori i prezentacije apsolutno su pokazali i potvrdili da je program dobro osmišljen i da prikupljeno iskustvo itekako korisno.

Naizgled jednostavne teme i pitanja kao što neverbalna komunikacija, moć uvjeravanja i asertivna komunikacija privukle su pozornost polaznika. Rješavanje konflikta i konstrukcija govora teme su koje su vam potrebne u svakodnevnoj djelatnosti, u privatnom ili poslovnom kontekstu.

komunikacijske_vjestine_generacija

Da bi se znanje uspješno prenijelo na polaznike potreban je i onaj ”klik” među polaznicima škole. A on se upravo dogodio i u ovoj generaciji. Zanimljivo, ekipa polaznika programa Razvijanja komunikacijskih vještina bila je iz svih krajeva Hrvatske. Od Dubrovnika do Međimurja, od Osijeka do Rijeke, od Zadra do Donjeg Miholjca… Bivši sportaši, privatnici, zaposlenici državnih institucija, dizajneri, glazbeni umjetnici, ekonomisti, marketingaši. Polaznici su bili iz raznih područja djelovanja, no imali su jednu zajedničku stvar – ogromnu pozitivnu energiju, želju za znanjem i entuzijazam.

Kao što je Davor Stanković, jedan od predavača u uvodnom predavanju rekao: “Ovaj program je kao jedno posebno putovanje”. Da, program razvijanja komunikacijskih vještina na LSPR-u bio je odlično putovanje, puno zanimljivih putnika i ”vlakovođa”, a svaka postaja bila je vrlo korisna i zanimljiva.

Tekst: Mario Glasnović, polaznik Londonske škole za odnose s javnošću