Ako ste odlučili ove godine ulagati u sebe tako da si pružite dodatno usavršavanje i nadogradnju vlastitih poslovnih kompetencija posebno u pogledu marketinga, Londonska škola za odnose s javnošću pravo je mjesto za vas.

Kao stalno zaposlena osoba s radnim vremenom od ponedjeljka do petka, posebno mi je bilo važno da se predavanja uklapaju u moj životni raspored. Londonska škola za odnose s javnošću to svakako ima na umu, te su predavanja organizirana u trajanju od mjesec dana, odnosno četiri subote u mjesecu koliko traje program Marketing i komunikacija na društvenim mrežama.

Možda netko smatra da ovo traje predugo, nekome vrijeme brže proleti, no četiri subote su zbilja bile prepune korisnih i zabavnih predavanja. Stečeno iskustvo pomoglo mi je u industriji koja vrlo dinamično i progresivno mijenja standarde, gdje se zahtjeva da si neprestano u trendu. Kao zaposlenik agencije koja se bavi marketinškim oglašavanjem putem društvenih mreža, posebno mi je bilo važno naučiti nešto novo i korisno kako bih mogao svoj posao obavljati na visokoj razini. LSPR je pokazao da zaista prati sve trendove.

Najbolji dio LSPR-a su mi svakako bili predavači. To su pravi stručnjaci u ovome području prepuni stvarnih iskustava, a sve su potkrepljivali konkretnim primjerima iz vlastitih iskustava, što je po meni i najbitniji dio. Na predavanjima Barbare Slade Jagodić odradili smo kako stvoriti odličan content i za njega pripadajući copy gdje nam je Barbara isključivo iz vlastitih primjera i pogrešaka ukazala kako i u kojim situacijama trebamo biti oprezni.

Sve se vrti oko profita, odnosno kako se kaže digitalnom marketingu – konverzije. Dolazak i postupak do željenih konverzija pokazao nam je Krešimir Dominić.

Da bismo uopće vidjeli jesmo li postigli željene konverzije i kako naša ciljana grupa reagira, potrebni su nam alati za analizu. Jedan od super alata za analizu je Google Analytics s kojim nas je upoznao Damir Podhorski kroz predavanje o analizi i statistici.

O vizualnom identitetu kao bitan faktor prepoznatljivosti brand-a educirao nas je Nebojša Uglješić. Uz teorijski dio, imali smo i praktični dio gdje smo kao tim smišljali logo te cijeli vizualni identitet branda. Uz pokoji savjet svi smo se odlično uklopili u postojeće zadatke, te smo uvidjeli neke stvari na koje prije nismo možda obraćali pažnju.

Karlo König nas je uveo u Novi val društvenih mreža. Na konkretnom primjeru smo radili oglašavanje na društvenim mrežama. Korisnim je savjetima obrazložio i uputio koja društvena mreža je najprikladnija za pojedinu djelatnost, a ono što je posebno svima bilo zanimljivo, to su male tajne i trikovi društvenih mreža koje mogu puno doprinijeti u ovoj branši ako se njome bavite.

U samom zaključku osvrnut ću se još jednom na kvalitete koje ovaj program nudi svim njegovim polaznicima. To je prije svega znanje vrhunskih stručnjaka kao i praktične radionice na kojima ćete steći znanje potrebno za ovu progresivno rastuću industriju. Imate li neko predznanje ili ne, ovaj program će puno koristiti svima koji tek ulaze ili već jesu u svijetu društvenih mreža. Nakon završenog programa sa sigurnošću mogu reći da su sva moja očekivanja ispunjena, a već određena poboljšanja primjećujem i u svom radu, kao i moji poslodavci.

Tekst: Marin Lončar