Phone: +385 91 612 3725 | info@lspr.hr

Pravila i uvjeti

Zajednički voditelj obrade je tvrtka Escape d.o.o., Krapinsko naselje 18, 31000 Osijek, OIB: 59259168949 koja je nositelj franšize Londonske škole za odnose s javnošću za Republiku Hrvatsku koja pruža usluge edukacija. Više informacija o tvrtki Escape d.o.o. možete pronaći na web stranici: www.escapestudio.hr. Zajednički voditelji obrade imenovali su i zajedničkog Službenika za zaštitu podataka (DPO) koji je dostupan na dpo@lspr.hr.

Politika privatnosti objašnjava koje osobne podatke prikupljamo o ispitanicima, u koju svrhu, kako ćemo ih upotrijebiti, pod kojim ih uvjetima planiramo dostaviti drugim stranama, na koliko dugo ćemo ih način pohraniti, koje mjere zaštite koristimo pri navedenim postupcima s osobnim podacima te koja su prava ispitanika. U Politici privatnosti, riječi “mi”, “nas” i “naše” odnose se na tvrtku Escape d.o.o. pod kojom se podrazumijeva Londonska škola za odnose s javnošću iz Hrvatske.

U ovoj Politici privatnosti, “osobni podaci” odnose se na bilo koje informacije o Vama koje nam pružate, kao, na primjer, kad se prijavite za edukaciju ili nam ustupite svoje osobne podatke preko naše internetske stranice, uključujući (ali ne isključivo) svoje ime, prezime, kontakt podatke, adresu, zanimanje, naziv poduzeća u kojem radite i slično.

Koje podatke prikupljamo i kako?

Osobni podaci koje prikupljamo su kontakt podaci te drugi osobni podaci potrebni za pružanje usluga, izdavanje ponuda i računa te izdavanje diplome/certifikata. Osobne podatke prikupljamo kroz naše web stranice putem obrazaca za kontakt i automatski korištenjem web kolačića te kroz obrasce za upis ili prema ugovorima o izvršenju usluga. Dio podataka prikupljamo dostavom na mail adresu u svrhu izdavanja ponude i računa za pohađanje edukacije.

Podaci koje prikupljamo direktno od Vas

Kad osobne podatke prikupljamo direktno od Vas korištenjem obrazaca uvijek Vas informiramo o točnoj svrsi za koju su podaci prikupljeni ili nastojimo da ta svrha bude jasna sama po sebi primjerice na specifičnim obrascima za određene svrhe. Tako kada se prijavljujete za sudjelovanje u online edukacijama, pošaljete podatke u svrhu izdavanja ponude za plaćanje edukacije i računa, ispunite online obrazac na našim stanicama, pošaljete nam e-poštu, sudjelujete u našim radionicama ili nam, na bilo koji drugi način, izravno dostavljate svoje podatke, od Vas ćemo zatražiti sljedeće podatke: adresu e-pošte, ime i prezime, broj telefona i slične podatke potrebne za ispunjavanje usluge ili omogućavanje korištenja neke od njih te za potrebu kontaktiranja.
Ovisno o okolnostima prikupljanja podataka, na našim web stranicama svi obavezni podaci bit će označeni asteriskom (*), a popunjavanje neobaveznih osobnih podataka ostavljamo vam na izbor. Sve tako prikupljene podatke koristit ćemo u istu svrhu i štititi identičnim mjerama kao obavezne.

Politika kolačića

Na Vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići (eng. cookie). Ovo je standardni postupak na većini web-stranica na internetu.

Što su kolačići?

Kolačić je datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu web-stranicama. Pomoću kolačića web-stranice na primjer pamte Vaše radnje i željene postavke poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz pa ih stoga nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-stranice, odnosno, pri pregledavanju različitih stranica određenog web-mjesta.

Kako mi koristimo kolačiće?

Kolačići koje koristimo ne prikupljaju osobne podatke poput imena, prezimena, e-mail adrese i slično.
Koristimo funkcionalne kolačiće u svrhu prepoznavanja dolaska korisnika na web-stranice, kako bi zapamtili Vaše preferencije s ciljem poboljšanja i pružanja personaliziranog korisničkog iskustva.
Koristimo Google i Facebook analitičke kolačiće kako bismo pratili s kojih nam stranica korisnici dolaze i kretanje korisnika po stranicama, plasirali personalizirani sadržaj i poboljšali kvalitetu web-stranica i usluga te kako bismo bolje razumjeli potrebe korisnika i sukladno tome unaprijedili usluge i funkcionalnost naše web-stranice. Analitički kolačići omogućuju nam da vidimo agregirane demografske podatke posjetitelja – njihove dobne skupine i gradove iz kojih dolaze. Koristimo ih i kako bismo, na primjer, utvrdili broj korisnika koji su pregledali uslugu nakon klika na oglas, kako bismo objavili oglase temeljene na Vašim interesima, izbjegli ponovno prikazivanje oglasa koji ste već vidjeli te pratili konverziju oglašivačkih kampanja.

Kako ukloniti ili zabraniti postavljanje kolačića?

Kolačiće možete ukloniti brisanjem, a upute kako zabraniti postavljanje kolačića za najčešće preglednike možete naći na sljedećim poveznicama:

Dodatne informacije

Dodatne informacije o web kolačićima dostupne su na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/ ili sličnim stranicama poput:

Odbijete li naše kolačiće, neke funkcije i pogodnosti naših stranica možda neće raditi kako treba.

Koja je svrha obrada podataka?

Obrade osobnih podataka koje provodimo vezane su uz pružanje usluga i informacija o našim uslugama.
Osobne podatke u obradama koristimo kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze – pružili i sačuvali usluge poput certificiranja, obučavanja i edukacije, izvršili i poboljšali radionice i edukacijske programe, poboljšali sigurnost, otkrili, spriječili ili, na neki drugi način, detektirali prijevaru, nezakonita djela ili tehničke probleme te ispunili svoje zakonske obveze. Isto tako osobne podatke koristimo u komunikaciji s Vama i to kako bismo odgovorili na upite u vezi usluga i dostavili korisne podatke ili tražene informacije.
Kako bi ste stekli bolji uvid u načine korištenja osobnih podataka donosimo neke od konkretnih primjera:

 • • Kreiranje ponude/računa za pohađanje edukacije
 • • Omogućavanje pristupa određenim sadržajima edukacija za koje ste se prijavili
 • • Praćenje i uočavanje moguće zloupotrebe naših stranica
 • • Poboljšanje i pojednostavljivanje korištenja sadržaja i usluga
 • • Pružanje informacija o edukacijama za koje ste se prijavili
 • • Odgovaranje na Vaše upite
 • • Upoznavanje s Vašim potrebama kako bismo Vam ponudili željene edukacije i usluge te prikazali sadržaj koji Vas zanima
 • • Slanje nadopune o najnovijim on-line, off-line i kombiniranim edukacijama te drugim uslugama i događajima
 • • Istraživanje i analizu mogućnosti poboljšanja naših usluga, pojedinačno (npr. predavači u radu s našim polaznicima) ili skupno; kao i upoznavanje s Vašim iskustvom kao polaznika edukacije što se tiče pristupa, jednostavnosti korištenja i učinka naše internetske stranice

Koji su temelji prikupljanja/obrade podataka?

Osobne podatke prikupljamo temeljem zakonskih obaveza u svrhu sklapanja ugovora o uslugama za cjeloživotno educiranje, radionice i edukacije te kreiranje računa i ponuda te izdavanje certifikata/diploma. Isto tako, koristimo ih za ispunjavanje ugovornih obaveza pri edukacijama, radionicama, projektima i drugim ugovorenim uslugama. Temeljem Vaših privola prikupljamo osobne podatke koje koristimo u svrhu informiranja o našim programima na više načina – od odgovora na Vaša pitanja do informacija o programima za koje ste iskazali interes.

Obrada osobnih podataka maloljetnika – mlađi od 16 godina

Londonska škola za odnose s javnošću svjesno ne prikuplja osobne podatke od djece mlađe od 16 godina bez odgovarajućeg pristanka roditelja ili zakonskog skrbnika. Ako ste mlađi od 16 godina, molimo da nam ne šaljete nikakve osobne podatke, uključujući svoje ime, adresu, broj telefona ili adresu e-pošte bez pristanka svojih roditelja ili skrbnika.
Poduzimamo dostupne mjere provjere i u slučaju da otkrijemo da smo prikupili osobne podatke od osobe mlađe od 16 godina bez adekvatnog pristanka roditelja ili staratelja te podatke brišemo u najkraćem mogućem roku. Ako sumnjate da smo prikupili osobne podatke od maloljetne osobe bez odgovarajućeg pristanka, molimo da nam javite e-poštom na dpo@lspr.hr i istoga trena ćemo poduzeti potrebne mjere.

Tko ima pristup podacima?

Podacima pristupaju ovlašteni zaposlenici tvrtke Escape d.o.o. nositelja franšize Londonske škole za odnose s javnošću te naši ugovoreni izvršitelji obrade. Napominjemo da su svi naši zaposlenici i vanjski izvršitelji educirani o zahtjevima Uredbe i postupanju u skladu s Uredbom, obvezani povjerljivošću te da svi izvršitelji primjenjuju adekvatne tehničke i organizacijske mjere zaštite osobnih podataka. Vanjske izvršitelje koristimo za upotpunjavanje usluga koje Vam nudimo u svrhu stvaranja ponude/računa usluga koje ste tražili i u svrhu izdavanja certifikata za završenu edukaciju. Vanjski izvršitelji imaju pristup samo ograničenom skupu Vaših osobnih podataka i samo kad je to nužno da bi Vam omogućili određenu uslugu, a mi s njima imamo sklopljen ugovor o obradi osobnih podataka koji ih obvezuje da štite Vaše osobne podatke i ne obrađuju ih u vlastite svrhe. U nekim slučajevima treće strane će kao samostalni voditelji obrade obavljati obrade Vaših osobnih podataka, primjerice ime i prezime, kod izdavanja certifikata ili diploma pa preporučujemo da se prije pristupanja uputite u njihovu Politiku privatnosti.
Osobni podaci ni u kojem slučaju neće biti prodani niti nezakonito ustupljeni trećim stranama.

Internetske stranice drugih kompanija

Na našim stranicama povremeno ćete naići na internetske poveznice na stranice drugih kompanija koje nisu u kontroli Escape d.o.o. Tvrtka Escape d.o.o. ni u kojem slučaju nije odgovorna za sadržaj, produkte, usluge i postupke drugih kompanija. Poveznice ne predstavljaju sponzorstvo niti povezivanje s tim kompanijama.

Prijenos Vaših osobnih podataka van Europske ekonomske zajednice

Iako je sjedište tvrtke Escape d.o.o. u Hrvatskoj, Londonska škola za odnose s Javnošću iz Velike Britanije vlasnik je franšize te nadležan za izdavanje diploma ili certifikata, stoga mi u slučaju izdavanja diplome ili certifikata prenosimo Vaše osobne podatke u Veliku Britaniju koristeći propisane mjere sigurnosti. Podaci koje prenosimo su isključivo ime i prezime, i isključivo u svrhu izdavanja diplome ili certifikata Londonske škole za odnose s javnošću. U ovim slučajevima, poduzeli smo sve mjere opreza kako bi Vaši osobni podaci bili maksimalno zaštićeni i u Velikoj Britaniji.
U slučaju pripajanja, prodaje naših aktiva, financiranja ili stjecanja naše tvrtke u cijelosti ili u dijelovima od strane druge tvrtke podijelit ćemo Vaše podatke. U bilo kojem od ovih slučajeva, a prije ustupanja Vaših osobnih podataka, bit ćete pravovremeno obaviješteni o promjeni vlasništva ili korisnika Vaših osobnih podataka. Također, Vaše osobne podatke podijelit ćemo u slučaju kad to od nas zakonskim putem zatraži nadležna institucija ili istražna tijela.

Koji je rok pohrane?

Rokovi pohrane Vaših osobnih podataka ovise o sljedećim čimbenicima: vremenu potrebnom da bismo izvršili uslugu za koju ste se prijavili te vremenskom rasponu na koji nas obvezuje naš pravni okvir, provođenje ugovora ili potreba da se riješe sporovi. Također, Vaše osobne podatke prikupljene privolom pohranit ćemo i obrađivati do roka naznačenog kod prikupljanja ili do povlačenja privole. Dio rokova pohrane stoga definiramo internim aktima, a svi će Vam biti transparentno najavljeni najkasnije u trenutku korištenja usluga. Naravno, uvijek komuniciramo maksimalne rokove pohrane, no u slučaju da nam Vaši osobni podaci nisu više potrebni mi ćemo ih vratiti ili obrisati i prije isteka maksimalnog roka pohrane.
Napominjemo da u slučaju kontaktiranja na kontakt broj Londonske škole za odnose s javnošću s web stranice: www.lspr.hr, možemo, ako je to nužno, prikupiti dodatne osobne podatke. Ti dodatni podaci bit će izbrisani čim se Vas slučaj razriješi.
Rokove pohrane osobnih podataka redovito ažuriramo.

Koje su mjere zaštite?

Escape d.o.o. se vrlo ozbiljno zauzima za sigurnost Vaših osobnih podataka i stoga koristimo, neprestano provjeravamo, testiramo i nadopunjavamo naše fizičke, tehničke i organizacijske mjere kojima se koristimo u svrhu sprječavanja slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, promjena, kao i neautoriziranih razotkrivanja ili pristupa Vašim osobnim podacima. Pristup Vašim osobnim podacima omogućen je samo onim našim zaposlenicima kojima je to nužno kako bismo Vam pružili usluge koje želite. Naši zaposlenici redovito su educirani o važnosti tajnosti podatka i održavanju privatnosti i sigurnosti Vaših osobnih podataka.
Komunikacija preko e-pošte ili bilo kojih drugih internetskih kanala nije sigurna, osim ako nije kriptirana. Vaša komunikacija može proći kroz nekoliko zemalja prije nego što dođe do nas te mi ne snosimo odgovornost za bilo kakve neautorizirane pristupe ili gubitke osobnih podataka koji su izvan naše kontrole.

Koja su prava ispitanika?

Ispitanicima osiguravamo sva prava koja im garantira Uredba:

Pravo na pristup podacima
Imate pravo zatražiti potvrdu o tome obrađujemo li Vaše podatke te ako da, dobiti pristup do tih podataka. U slučaju da obrađujemo veću količinu podataka koji se odnose na Vas, možemo od Vas tražiti specifikaciju Vašeg zahtjeva za dostavu pojedinih konkretnih skupina podataka koje o Vama obrađujemo.

Pravo na ispravak
U slučaju da uočite da o Vama obrađujemo netočne ili nepotpune podatke ili ih želite izmijeniti, imate pravo tražiti ispravak odnosno nadopunu nepotpunih osobnih podataka. Kako bismo osigurali da o Vama uvijek obrađujemo samo točne osobne podatke potrebno je da nam bez odgađanja javite sve njihove promjene.

Pravo na brisanje (“pravo na zaborav”)
Brisanje osobnih podataka možete tražiti primjerice ako smatrate da Vaši osobni podaci više nisu nužni za svrhe u koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni, smatrate se Vaši osobni podaci nezakonito obrađuju ili ulažete prigovor na obradu. Povučete li privolu, mi ćemo Vaše osobne podatke prikupljene temeljem privole odmah obrisati.
Međutim, molimo Vas da uvažite kako Vaše podatke nećemo moći izbrisati ako su oni potrebni radi ispunjenja zakonskih obveza, ugovornih obveza i drugih pravnih temelja iz Opće uredbe o zaštiti podataka.

Pravo na ograničenje obrade
Imate pravo ishoditi ograničenje obrade Vaših osobnih podataka, koje se može tražiti primjerice ako ste podnijeli prigovor na obradu podataka, sumnjate u točnost osobnih podataka koji se obrađuju ili u zakonitost njihove obrade, no ne želite da se ti podaci izbrišu ili su Vam još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva.

Pravo na prenosivost podataka
Ako se obrada temelji na Vašoj privoli ili ugovora sklopljenog s Vama, a istodobno se izvodi automatiziranim sredstvima, imate pravo zaprimiti svoje osobne podatke koje smo od Vas dobili. Ako zatražite, Vaše ćemo osobne podatke na siguran način prenijeti izravno drugom voditelju obrade, ako je to tehnički izvedivo.

Pravo na prigovor
U svakom ste trenutku, s obzirom na Vašu posebnu situaciju, ovlašteni uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas, zbog čega ćemo obradu istih ograničiti. Također, u bilo kojem trenutku imate pravo prigovoriti protiv obrade Vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga. Nakon podnošenja prigovora Vaše ćemo osobne podatke prestati obrađivati u navedenu svrhu.

Pravo na pritužbu nadzornom tijelu
Ako smatrate da je obrada Vaših osobnih podataka u suprotnosti s Općom uredbom o zaštiti podataka, imate pravo podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu. Za područje Republike Hrvatske nadzorno je tijelo Agencija za zaštitu osobnih podataka, sa sjedištem na adresi: Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb, Hrvatska, web: http://azop.hr/, tel.: +385 1 4609 000.

Pravo na povlačenje privole
Ako se obrada Vaših osobnih podataka temelji na privoli, imate je pravo u bilo kojem trenutku povući, bez ikakvih posljedica.
Ispunjenje navedenih prava možete zahtijevati:

 • • osobno ili pisanim putem na adresu: Krapinsko naselje 18, 31000 Osijek
 • • više informacija o tome kako postaviti zahtjev za ispunjenje prava ispitanika moguće je dobiti e-mailom na dpo@lspr.hr.

Napomena – pri postavljanju zahtjeva nužna je identifikacija podnositelja zahtjeva. Razlog je zaštita Vas kao vlasnika osobnih podataka.

Službenik za zaštitu podataka

Escape d.o.o. kao zajedničkog voditelja obrade imenovala je službenika za zaštitu podataka s kojim možete kontaktirati u vezi bilo kakvih pitanja ili zabrinutosti po pitanju naše Politike privatnosti. Kontakt našeg Službenika za zaštitu podataka je:
Odvjetnik Juraj Marinić
odvjetnik.marinic@gmail.com

Promjene politike privatnosti

Svaka promjena Politike privatnosti bit će naznačena svim ispitanicima pri posjeti našim internet stranicama te na vrhu ove stranice. Savjetujemo da povremeno posjetom ovoj stranici provjerite da li smo i koje izmjene uvrstili u Politiku privatnosti

Kontakt

Za sva dodatna pitanja vezana uz Politiku privatnosti budite slobodni javiti nam se:

 • • Pismenim putem na adresu Krapinsko Naselje 18, 31000 Osijek
 • • E-poštom na adresu dpo@lspr.hr