Phone: +385 99 251 55 52 | info@lspr.hr

Gordan Turković

Gordan Turković

Gordan Turković izvršni je direktor i suvlasnik u agenciji CTA komunikacije te je komunikacijski savjetnik s višegodišnjim iskustvom u strateškom savjetovanju, kriznom komuniciranju i političkom marketingu.

Prethodno je sedam godina radio u agenciji za odnose s javnošću Manjgura u kojoj je bio zadužen za razvoj strategija kampanja, ali i njihovu operativnu provedbu i koordinaciju. Savjetovao je i kandidate u čitavom nizu političkih kampanja u Hrvatskoj i regiji i to na svim razinama – predsjedničkim, općim izborima, izborima za Europski parlament te lokalnim izborima. U vrijeme između političkih kampanja surađuje s klijentima iz različitih sektora u razvijanju njihovih komunikacijskih strategija te je bio i dugogodišnji komunikacijski savjetnik nekolicini gradonačelnika i župana.

Zajedno s Manjgurinim izbornim timom dobitnik je i prestižne nagrade Polaris za 2018. godinu koju, za izvrsnost u provedbi političkih kampanja i strategija, uručuje Europsko udruženje političkih konzultanata (EAPC) i to u konkurenciji agencija i kampanja iz čitavog svijeta. Vodio je i tim CTA komunikacija koji je 2020. godine za kampanju “Nešto zbilja važno” s Udrugom “Brački pupoljci” osvojio vodeću hrvatsku PR nagradu, Grand Prix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), te Golden World Awards for Excellence 2020, najprestižniju svjetsku PR nagradu koju dodjeljuje Međunarodna udruga za odnose s javnošću (IPRA).

Gordan je vanjski predavač na kolegiju „Strategije upravljanja odnosima s javnošću” pri Katedri za marketing i komunikacije Poslovnog veleučilišta Zagreb i Londonskoj školi za odnose s javnošću (LSPR) te učestalo održava gostujuća predavanja, edukacije i radionice na drugim fakultetima, privatnim školama i za klijente.

Prije Manjgure i CTA komunikacija, Gordan je šest mjeseci stažirao u Uredu Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Zagrebu u Odjelima za povratak i reintegraciju i Odjelu za odnose s javnošću te radio kao novinar za MediaScan.

Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 2009. godine. Na matičnom fakultetu završio je i poslijediplomski specijalistički studij „Regionalne komparativne studije Srednje i Jugoistočne Europe” te stekao titulu sveučilišnog specijalista komparativne politike.

Program: Odnosi s javnošću i upravljanje reputacijom