Phone: +385 91 612 3725 | info@lspr.hr

Gordan Turković

Gordan Turković

Gordan Turković izvršni je direktor i suvlasnik u agenciji CTA komunikacije te je komunikacijski savjetnik s višegodišnjim iskustvom u strateškom savjetovanju, kriznom komuniciranju i političkom marketingu.

Zadužen je za razvoj strategija kampanja, ali i njihovu operativnu provedbu i koordinaciju. Savjetovao je i kandidate u čitavom nizu političkih kampanja u Hrvatskoj i regiji i to na svim razinama – predsjedničkim, općim izborima, izborima za Europski parlament te lokalnim izborima. U vrijeme između političkih kampanja surađuje s klijentima iz različitih sektora u razvijanju njihovih komunikacijskih strategija te je bio i dugogodišnji komunikacijski savjetnik nekolicini gradonačelnika i župana.

Dobitnik je i prestižne nagrade Polaris za 2018. godinu koju, za izvrsnost u provedbi političkih kampanja i strategija, uručuje Europsko udruženje političkih konzultanata (EAPC) i to u konkurenciji agencija i kampanja iz čitavog svijeta. Vodio je i tim CTA komunikacija koji je 2020. godine za kampanju “Nešto zbilja važno” s Udrugom “Brački pupoljci” osvojio vodeću hrvatsku PR nagradu, Grand Prix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), najprestižnije svjetsko PR priznanje „Golden World Awards for Excellence“ Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA), nagradu Eventiada IPRA GWA u konkurenciji iz zemalja istočne Europe, Zajednice nezavisnih država i središnje Azije, kao i dvije „European Excellence Awards“ u kategoriji nevladinih udruga i organizacija uz posebnu nagradu žirija za najbolju kampanju u Europi među 350 finalista u 60 kategorija. Godine 2021. osvaja i drugi Grand PRix HUOJ-a, ovoga puta za komunikaciju događaja izložbe tweetova „Trending #HGSS70” s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, a iste godine pristiže i svjetski prepoznata marketinška nagrada „Effie Awards Croatia”, još jedno priznanje za kampanju „Nešto zbilja važno”. Treći Grand PRix HUOJ-a u samo tri i pol godina postojanja CTA komunikacija dolazi u 2022. za kampanju „1100 kilometara za 1100 terapija“.

Gordan je vanjski predavač na kolegiju „Strategije upravljanja odnosima s javnošću” pri Katedri za marketing i komunikacije Poslovnog veleučilišta Zagreb (PVZG) i Londonskoj školi za odnose s javnošću (LSPR) te učestalo održava gostujuća predavanja, edukacije i radionice na drugim fakultetima, privatnim školama i za klijente.

Prije CTA komunikacija, Gordan je stažirao u Uredu Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Zagrebu u Odjelima za povratak i reintegraciju i Odjelu za odnose s javnošću te radio kao novinar za MediaScan i u agenciji za odnose s javnošću Manjgura.

Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 2009. godine. Na matičnom fakultetu završio je i poslijediplomski specijalistički studij „Regionalne komparativne studije Srednje i Jugoistočne Europe” te stekao titulu sveučilišnog specijalista komparativne politike.

Program: Odnosi s javnošću i upravljanje reputacijom, Razvijanje komunikacijskih vještina