Phone: +385 91 612 3725 | info@lspr.hr

Zoran Pucarić

Diplomirao je radio komunikacije i profesionalnu elektroniku na Elektrotehničkom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. Nakon stručnog poslijediplomskog studija marketinga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2013. godine upisao je doktorski studij iz komunikologije.

Četiri godine je radio kao posebni pomoćnik šefa komunikacija u Promatračkoj misiji Europske unije (ECMM), a potom je dvije godine bio prokurist u drugoj po veličini slovenskoj zrakoplovnoj tvrtki u to vrijeme. Suosnivač agencije za odnose s javnošću Manjgura d.o.o. davne 1997. kada je pojam „odnosi s javnošću“ još uvijek bio potpuna nepoznanica u ovim krajevima te njen dugogodišnji suvlasnik i direktor. Nakon petnaest godina provedenih u Manjguri pokreće novu agenciju Archidux d.o.o. Radio je kao savjetnik uprava odnosno predsjednika uprava više velikih poslovnih sustava u Hrvatskoj.

Pripremao je i vodio mnoge političke kampanje, savjetovao političare na svim razinama u Hrvatskoj i susjednim državama. Radio je kao komunikacijski savjetnik u pripremi i realizaciji brojnih iznimno velikih, kompleksnih i nerijetko veoma kontroverznih projekata. Savjetovao u delikatnim situacijama u gospodarstvu i javnoj upravi. Strateški je savjetovao timove obrana u nekim od najvećih suđenja u Hrvatskoj. Održao brojne medijske treninge političara, gospodarstvenika i djelatnika diplomatskih predstavništava i misija.

Predavač je na Londonskoj školi za odnose s javnošću i na nekoliko visokih učilišta a povremeno drži i seminare iz područja odnosa s javnošću, posebice iz problematike prava na ispravak netočne informacije. Posebno područje interesa mu je etika u medijima i primjena Zakona o medijima.

Zoran Pucarić govori dva strana jezika, član je Hrvatskog društva lobista (HDL) te potpredsjednik Nadzornog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) koja mu je dodijelila status Certificiranog stručnjaka za odnose s javnošću (CSOJ).

Program: Odnosi s javnošću i upravljanje reputacijom