Phone: +385 91 612 3725 | info@lspr.hr

Što je LSPR?

Londonsku školu za odnose s javnošću (London School of Public Relations, skraćeno LSPR) osnovao je g. John Dalton 1992. Godine, a u Hrvatskoj djeluje od 1999. godine. Londonska škola za odnose s javnošću priznata je po kvalitetnim i jedinstvenim edukacijskim programima, a specijalizirala se za odnose s javnošću, upravljanje reputacijom, upravljanje krizom, kriznim komuniciranjem, brandingom i marketingom. Pružiti polaznicima najbolja znanja iz odabranih područja te od njih stvoriti profesionalce spremne za sve izazove koji ih očekuju na njihovu profesionalnom putu, primarna je misija LSPR-a. Londonska škola za odnose s javnošću smatra kako tradicionalni PR više nije dovoljan za učinkovito komuniciranje i gradnju reputacije, stoga su svi naši programi prilagođeni potrebama tržišta i certificirani od strane CPD-a (Continuing Professional Development).

Zašto odabrati LSPR?

PROGRAM
Program LSPR-a izrađen je u skladu s trenutačnim potrebama tržišta i obuhvaća sva potrebna znanja iz pojedinih područja. Moduli LSPR edukacija izrađeni su i odabrani kako bi polaznicima LSPR-a pružili najkvalitetnija znanja i iskustva.
PRINCIP UČENJA
Princip učenja u LSPR-u poseban je stoga što polaznici osim teorije imaju i praktičan rad te dobivaju priliku testirati stečena znanja u stvarnim situacijama. Sve što se uči u LSPR-u ima temelje u stvarnome svijetu. Smatramo da je kombinacija teorije, prakse i iskustva ključ uspjeha naših polaznika.
PREDAVAČI
Predavači u LSPR-u pomno su odabrani renomirani stručnjaci iz svojih područja te su uz svoja praktična znanja i iskustvo sposobni i kvalitetno prenijeti znanje. Svi predavači prolaze evaluaciju od polaznika i LSPR-a kako bismo osigurali i zadržali visoku kvalitetu nastave.

Akreditacija LSPR-a

Londonska škola za odnose s javnošću priznata je od strane institucije za akreditiranje – The CPD Certification Service te su svi LSPR programi CPD certificirani.

Povijest LSPR-a

1992

Godine 1992. osnivač i direktor LSPR-a g. John Dalton napustio je medicinsko izdavaštvo gdje je uređivao vodeći stručni časopis imena Current Opinion in Gastroenterology te je osnovao tvrtku za izdavaštvo i edukaciju s g. Davidom Gameom, poznatim matematičarom i poduzetnikom. Kako se razvijala potreba za PR-om, John je uočio nedostatak kvalitetnih znanja iz PR-a objedinjenih na jednome mjestu.

1993

John je smatrao da je PR-u potreban nov i svjež pristup. Rezultat je Londonska škola za odnose s javnošću. Od 1993. godine LSPR je bila jedna od prvih škola koja je u svom programu nudila upravljanje reputacijom. Nešto poslije, John je pokrenuo LSPR Diplomu kao krovnu edukaciju za sve PR stručnjake..

1998

Godine 1998. LSPR je krenuo u franšizu sa svojim diplomama i ubrzo postao vodeći na području PR edukacije.

2005

Godine 2005. LSPR postaje organizacija s klijentima iz privatnog i državnog sektora.

2008

LSPR ide korak dalje i prepoznaje potencijal društvenih mreža i marketinga te ga uključuje u svoju edukaciju.

2015

Na LSPRu se zbog potreba tržišta pokreće program Razvijanje komunikacijskih vještina.

LSPR u svijetu

Londonska škola za odnose s javnošću, osim u Ujedinjenom Kraljevstvu (LSPR UK), djeluje i u drugim zemljama (poput nas u Hrvatskoj) kroz LSPR Worldwide. Trenutačno je prisutna u ovim zemljama: Republika Bjelorusija, Federacija Bosne i Hercegovine, Republika Bugarska, Češka Republika, Republika Makedonija, Malezija, Crna Gora, Republika Poljska, Ruska Federacija, Republika Srbija, Republika Slovenija i Republika Hrvatska. LSPR Worldwide također djeluje u zemljama koje su još u razvoju kako bi postavio standard za PR edukaciju i PR znanja.