Phone: +385 99 251 55 52 | info@lspr.hr

Što je LSPR?

Londonska škola za odnose s javnošću (London School of Public Relations, skraćeno LSPR) osnovana je 1992. godine. Osnovao ju je g. John Dalton, a u Hrvatskoj djeluje od 2001. godine. LSPR je priznata po kvalitetnim i jedinstvenim edukacijskim programima, a specijalizirala se za odnose s javnošću, upravljanje reputacijom, upravljanje krizom, kriznim komuniciranjem, brandingom i marketingom. Primarna je misija LSPR-a pružiti polaznicima najbolja znanja iz odabranih područja te od njih stvoriti profesionalce spremne za sve izazove koji ih očekuju na njihovu profesionalnom putu. LSPR smatra da tradicionalni PR više nije dovoljan za učinkovito komuniciranje i gradnju reputacije te su stoga svi programi LSPR-a prilagođeni potrebama tržišta. Londonska škola za odnose s javnošću priznata je od ITOL-a (Institute of Training and Occupational Learning), NUJ-a (The National Union of Journalists) i CPD-a (Continuing Professional Development).

Zašto odabrati LSPR?

PROGRAM
Program LSPR-a izrađen je u skladu s trenutačnim potrebama tržišta i obuhvaća sva potrebna znanja iz pojedinih područja. Moduli LSPR edukacija izrađeni su i odabrani kako bi polaznicima LSPR-a pružili najkvalitetnija znanja i iskustva.
PRINCIP UČENJA
Princip učenja u LSPR-u poseban je stoga što polaznici osim teorije imaju i praktičan rad te dobivaju priliku testirati stečena znanja u stvarnim situacijama. Sve što se uči u LSPR-u ima temelje u stvarnome svijetu. Smatramo da je kombinacija teorije, prakse i iskustva ključ uspjeha naših polaznika.
PREDAVAČI
Predavači u LSPR-u pomno su odabrani renomirani stručnjaci iz svojih područja te su uz svoja praktična znanja i iskustvo sposobni i kvalitetno prenijeti znanje. Svi predavači prolaze evaluaciju od polaznika i LSPR-a kako bismo osigurali i zadržali visoku kvalitetu nastave.

Priznanja LSPR-u

Londonska škola za odnose s javnošću priznata je od ITOL-a (Institute of Training and Occupational Learning), NUJ-a (The National Union of Journalists) i CPD-a (Continuing Professional Development).

Povijest LSPR-a

1992

Godine 1992. osnivač i direktor LSPR-a g. John Dalton napustio je medicinsko izdavaštvo gdje je uređivao vodeći stručni časopis imena Current Opinion in Gastroenterology te je osnovao tvrtku za izdavaštvo i edukaciju s g. Davidom Gameom, poznatim matematičarom i poduzetnikom. Kako se razvijala potreba za PR-om, John je uočio nedostatak kvalitetnih znanja iz PR-a objedinjenih na jednome mjestu.

1993

John je smatrao da je PR-u potreban nov i svjež pristup. Rezultat je Londonska škola za odnose s javnošću. Od 1993. godine LSPR je bila jedna od prvih škola koja je u svom programu nudila upravljanje reputacijom. Nešto poslije, John je pokrenuo LSPR Diplomu kao krovnu edukaciju za sve PR stručnjake..

1998

Godine 1998. LSPR je krenuo u franšizu sa svojim diplomama i ubrzo postao vodeći na području PR edukacije.

2005

Godine 2005. LSPR postaje organizacija s klijentima iz privatnog i državnog sektora.

2008

LSPR ide korak dalje i prepoznaje potencijal društvenih mreža i marketinga te ga uključuje u svoju edukaciju.

2015

Na LSPRu se zbog potreba tržišta pokreće program Razvijanje komunikacijskih vještina.

LSPR u svijetu

Londonska škola za odnose s javnošću, osim u Ujedinjenom Kraljevstvu (LSPR UK), djeluje i u drugim zemljama (poput nas u Hrvatskoj) kroz LSPR Worldwide. Trenutačno je prisutna u ovim zemljama: Republika Bjelorusija, Federacija Bosne i Hercegovine, Republika Bugarska, Češka Republika, Republika Makedonija, Malezija, Crna Gora, Republika Poljska, Ruska Federacija, Republika Srbija, Republika Slovenija i Republika Hrvatska. LSPR Worldwide također djeluje u zemljama koje su još u razvoju kako bi postavio standard za PR edukaciju i PR znanja.