Phone: +385 91 612 3725 | info@lspr.hr

Što je LSPR?

Londonska škola za odnose s javnošću (London School of Public Relations, skraćeno LSPR) osnovana je 1992. godine od strane g. Johna Daltona, a u Hrvatskoj djeluje od 1999. godine. Početkom svoje karijere u izdavaštvu, John je brzo prepoznao potrebu za profesionalnim razvojem u području odnosa s javnošću (PR) i upravljanja brendom. Tražeći efikasne edukacije koje bi zadovoljile njegove potrebe, shvatio je da takve edukacije nedostaju na tržištu što ga je potaknulo na osnivanje LSPR-a.

Od tada, LSPR se razvio u priznatu instituciju poznatu po visokokvalitetnim i jedinstvenim edukacijskim programima u područjima odnosa s javnošću, upravljanja reputacijom, upravljanja krizom, kriznog komuniciranja, brandinga i marketinga, a svi su naši programi prilagođeni potrebama tržišta i certificirani od strane CPD-a (Continuing Professional Development). Misija LSPR-a je pružiti polaznicima najbolja znanja iz ovih područja i pripremiti ih za izazove koje će susresti u svojim profesionalnim karijerama.

Johnova vizija bila je osigurati poslovnim subjektima i novim profesionalcima u industriji uvide u to kako izgradnja reputacije može pomoći brendovima da steknu konkurentske prednosti. Ta vizija ostaje središnja za LSPR, a temelji se na vrijednostima kao što su integritet, poštovanje, otvorena komunikacija i iskrenost.

U Londonskoj školi za odnose s javnošću, vjerujemo u važnost održavanja čvrstih veza sa svojim timovima, klijentima i partnerima. Smatramo da zajednička predanost predstavlja ključni faktor koji vodi do zajedničkog uspjeha. Naša strast prema poslu i neprestano teženje unapređenju vještina ključni su elementi koji oblikuju našu izvanrednost.

Ponosni smo na svoju 30-godišnju reputaciju koja počiva na temeljima povjerenja i integriteta, predanosti pružanja izvrsne usluge te promicanju znanja i vještina u industriji odnosa s javnošću.

Zašto odabrati LSPR?

PROGRAM
Program LSPR-a izrađen je u skladu s trenutačnim potrebama tržišta i obuhvaća sva potrebna znanja iz pojedinih područja. Moduli LSPR edukacija izrađeni su i odabrani kako bi polaznicima LSPR-a pružili najkvalitetnija znanja i iskustva.
PRINCIP UČENJA
Princip učenja u LSPR-u poseban je stoga što polaznici osim teorije imaju i praktičan rad te dobivaju priliku testirati stečena znanja u stvarnim situacijama. Sve što se uči u LSPR-u ima temelje u stvarnome svijetu. Smatramo da je kombinacija teorije, prakse i iskustva ključ uspjeha naših polaznika.
PREDAVAČI
Predavači u LSPR-u pomno su odabrani renomirani stručnjaci iz svojih područja te su uz svoja praktična znanja i iskustvo sposobni i kvalitetno prenijeti znanje. Svi predavači prolaze evaluaciju od polaznika i LSPR-a kako bismo osigurali i zadržali visoku kvalitetu nastave.

Akreditacija LSPR-a

Londonska škola za odnose s javnošću priznata je od strane institucije za akreditiranje – The CPD Certification Service te su svi LSPR programi CPD certificirani. Diplome i certifikate izdaje sjedište Londonske škole za odnose s javnošću u Londonu, čime se osigurava kvaliteta i globalna priznatost.

Povijest LSPR-a

1992

Godine 1992. osnivač i direktor LSPR-a g. John Dalton napustio je medicinsko izdavaštvo gdje je uređivao vodeći stručni časopis imena Current Opinion in Gastroenterology te je osnovao tvrtku za izdavaštvo i edukaciju s g. Davidom Gameom, poznatim matematičarom i poduzetnikom. Kako se razvijala potreba za PR-om, John je uočio nedostatak kvalitetnih znanja iz PR-a objedinjenih na jednome mjestu.

1993

John je smatrao da je PR-u potreban nov i svjež pristup. Rezultat je Londonska škola za odnose s javnošću. Od 1993. godine LSPR je bila jedna od prvih škola koja je u svom programu nudila upravljanje reputacijom. Nešto poslije, John je pokrenuo LSPR Diplomu kao krovnu edukaciju za sve PR stručnjake..

1998

Godine 1998. LSPR je krenuo u franšizu sa svojim diplomama i ubrzo postao vodeći na području PR edukacije.

2005

Godine 2005. LSPR postaje organizacija s klijentima iz privatnog i državnog sektora.

2008

LSPR ide korak dalje i prepoznaje potencijal društvenih mreža i marketinga te ga uključuje u svoju edukaciju.

2015

Na LSPRu se zbog potreba tržišta pokreće program Razvijanje komunikacijskih vještina.

LSPR u svijetu

Londonska škola za odnose s javnošću prisutna je širom svijeta, a surađujemo s mrežom od 8 globalnih partnera koji pružaju širok spektar LSPR programa prilagođenih svojim zemljama. Ovi partneri uključuju nacionalna tijela za odnose s javnošću i ugledne konzultantske agencije za odnose s javnošću.

Naša međunarodna mreža obuhvaća zemlje kao što su Srbija, Poljska, Slovenija, Bugarska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Gana i Hrvatska. Trenutno nudimo razne programe, uključujući one posvećene liderstvu i digitalnim vještinama, kako bismo odgovorili na specifične potrebe naših partnera i klijenata.